algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

1. Algemeen
1.1 Modelessen biedt de mogelijkheid om één proefles te volgen. De kosten voor de proefles bedragen €15- Voor het aanvragen van een proefles dient u van tevoren contact op te nemen via het contactformulier of telefoon.
1.2 Als de cursist zich, na een proefles wilt opgeven dient deze zich in te schrijven met het inschrijfformulier. Wanneer u zonder proefles start en uw aankoop op de website maakt, is dit gelijk aan het inschrijfformulier.
1.3 De deelnemer schrijft zich in voor onbepaalde tijd voor een wekelijkse les van twee uur. (jonge ontwerpers lessen duren 1 uur) 
1.4 Met de inschrijving gaat u akkoord met de algemene voorwaarden
1.5 Instromen kan op elk moment, met uitzondering van de opleiding, deze heeft een vaste start en eind datum
1.6 Modelessen is gesloten op nationale feestdagen als: Pasen, Koningsdag, Pinksteren, meivakantie, herfstvakantie en twee weken kerstvakantie.
1.7 Er zal tijdens deze gesloten dagen geen restitutie van het cursusgeld plaatsvinden. Dit wordt automatisch verrekend, Modelessen is 11 maanden per jaar open. Van de 48 weken, zijn er 44 weken berekend voor cursus
1.8 Gedurende de zomer heeft Modelessen een zomerstop van een maand, in de maanden juli en of augustus. De zomerstop is vrij van contributie
1.9 Bij maatregelen van de overheid, die resulteren in moeilijkheden omtrent het fysieke lesgeven zoals bijvoorbeeld de crisis ten tijde van Covid worden de lessen online gegeven via het platform Zoom.

2. aanmelden
2.1 Aanmelden voor een cursus geschiedt door het invullen van een deelnameformulier. Of via de website.
2.2 Na de aanmelding wordt er een plaats in de cursus of workshop gereserveerd
2.3 Bij inschrijven maakt Modelesen een reservering, dit verbind de cursist automatisch aan onze inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Het maken van een reservering is niet vrijblijvend.
2.4 Bij de cursus geldt een maximaal aantal deelnemers. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Wie niet kan worden geplaatst, ontvangt daarvan bericht, en alternatieve opties
2.5 Bij iedere cursus of workshop geldt ook een minimum aantal deelnemers. Mocht de cursus niet doorgaan, wordt de deelnemer hiervan op de hoogte gesteld, en wordt er een alternatief aangeboden.

3. Betaling
3.1 Betaling geschiedt elke maand uiterlijk op de eerste dag van de maand via overboeking, op: NL79 SNSB 0866 7573 68 ten name van Modelessen
3.2 Wanneer de cursist contant de contributie wenst te betalen, is dit mogelijk. De cursist ontvangt hierbij altijd een bewijs van betaling.
3.3 De factuur wordt maandelijks rond de eerste dag van de maand aan de cursist verstuurd.
3.4 De betalingstermijn van de factuur bedraagt 7 dagen.
3.5 Lestarief zullen gerelateerd blijven aan de markt en eventuele veranderingen in kostprijs. En worden jaarlijks geïndexeerd
3.6 In geval van wanbetaling wordt er na twee herinneringen of waarschuwingen een incassobureau ingeschakeld. Eventuele incassokosten komen voor rekening van de cursist
4. Opzeggen
4.1 De opzegtermijn bedraagt een kalendermaand. Er wordt nog een kalendermaand opvolgend aan de eerste les na afzegging gefactureerd
4.2 Opzegging kan uitsluitend schriftelijk, per email. Elke ontvangen opzegging wordt door Modelessen schriftelijk bevestigd. De cursist kan de lessen gedurende de periode tot beëindiging volgens het afgesproken rooster, blijven volgen
4.3 De opleiding heeft een vast aantal weken. Uw inschrijving loopt tot het einde van het onderwerp.

5. annulering
5.1 Annulering is kosteloos mogelijk tot een week voor startdatum of workshop. 
5.2 Indien de cursist op de eerste les niet aanwezig is, en niet tijdig heeft geanuleerd, zal de eerste maand contributie alsnog in rekening gebracht worden.

6. Tarieven
6.1 Contributie basis per maand €75
Contributie bij tweewekelijkse les €143
contributie kinderles per maand €38,50
contributie Lingerie €77
Contributie om de week les €45
contributie per 5 maanden €370
Contributie opleiding varieert per onderdeel
6.2 Modelessen kan eenmaal per jaar de contributie aanpassen, op grond van hogere kostprijs.
6.3 Wanneer de cursist een kennis modelessen aanraadt, krijgt de huidige cursist bij de inschrijving van de ander zelf 50% op het volgende maandbedrag. Met uitzondering van de kinderlessen. Bij een kinderles krijgt de cursist 25% korting op het eerstvolgende maandbedrag.

7. afwezigheid
7.1 Bij afwezigheid kunnen de lessen, in overleg worden ingehaald op een van de andere cursusdagen.
Inhalen is alleen mogelijk als de cursist tijdig de afwezigheid doorgeeft. Afwezigheid melden kan schriftelijk via mail, whatsapp of sms
7.2 Jonge ontwerpers lessen kunnen niet worden ingehaald
7.3 Bij verhindering dient de afwezigheid door te geven:
Bij de dagcursus geeft de cursist de afwezigheid door voor 9:00
Bij de avondcursus geeft de cursist de afwezigheid door voor 15:00
7.4 Indien afwezigheid na deze tijd wordt doorgegeven, vervalt het recht op inhalen
7.5 Inhalen is enkel mogelijk tijdens de ingeschreven periode. Inhaallessen vervallen na uitschrijfdatum.
7.6 Inhaallessen blijven geldig tot de zomervakantie. Daarna vervalt het recht om de lessen van voor de zomerstop in te halen.
7.7 Plaatsing van de inhaalles hangt af van het aantal deelnemers, en afwezigen in de andere les.
7.8 Restitutie of vrijstelling bij afwezigheid is niet mogelijk, de kosten voor de les (aanwezig of afwezig) zijn al gemaakt.
7.9 Pauzeren van de cursus is niet mogelijk. Wanneer de cursist een pauze wilt nemen, zal rekening moeten worden gehouden met een maand opzegtermijn. Her inschrijven is nadien weer mogelijk
7.10 De lessen van de cursus of workshops worden ingeval van verhindering door de docent in overleg met de cursisten op een ander tijdstip ingehaald.
8. gebruik producten
8.1 Naaimachines zijn in het Atelier aanwezig. Het is ook mogelijk om een eigen naaimachine mee te nemen. In dit geval krijgt de cursist €2- korting op het maandbedrag.
8.2 Tijdens de eerste opdracht is het mogelijk om gratis gebruik maken van het patroonpapier en garen. Nadien dient de cursist zelf naaigereedschap, garen en stoffen mee te nemen.
8.3 Naaigereedschap blijft eigendom van het atelier, en mag niet buiten het atelier gebruikt worden.
8.4 In het atelier bevindt zich ook een winkel, waar gereedschappen, fournituren en stoffen verkocht worden.
9. Aansprakelijkheid
9.1Van het cursusaanbod op de website kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en voor eventuele fouten is Modelessen niet aansprakelijk.
9.2 Modelessen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor geleden schade die voortkomt uit het volgen van een naaicursus. Deelname aan alle activiteiten bij Modelessen is geheel voor eigen risico. Modelessen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade of letsel opgelopen in het atelier. Modelessen is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van persoonlijke meegebrachte spullen.
10. auteursrecht
© Copyright: Alle afbeeldingen en teksten zijn eigendom van Modelessen Rotterdam. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Modelessen

 

2 gedachten over “algemene voorwaarden

  1. Hester Auteur bericht

   Beste Dilma,

   Op de volgende dagen heb ik nog plaats voor een proefles:

   Dinsdag 18:00-20:00
   Woensdag 20:10-22:10
   Vrijdag 10:30-12:30

   Welke komt het beste voor u uit?

   Met vriendelijke groet
   Hester

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *