opleiding naailes en patronen: stretchtechnieken

In deze cursus leer je omgaan met stretch. We behandelen alle naaitechnieken en patronen die te maken hebben met dit type textiel.

Leer zelf je patronen op maat tekenen. Aan het eind van de cursus kijk je naar een foto van een stretch-kledingstuk en weet je exact hoe het patroon in elkaar zit!
We tekenen niet alleen de patronen, nee we voeren deze gelijk uit met alle bijpassende naaitechnieken. Zo leer je gelijk alle afwerkingen die hierbij horen.

We gaan zeer diep op de stof in, zodat je zelf in staat bent maatwerk-patronen te tekenen. En naar aanleiding van een foto je patroon aan te passen.
In de cursus komen ook diverse naaitechnieken aan bod.

We sluiten af met twee examens, één in patroontekenen en één in naaitechnieken.

Bij het behalen van het examen ontvang je het certificaat
Datum: start maandag 7 januari van 18:00-20:00
Einddatum: 11 maart
Prijs: €240 (10 weken) mogelijk om in 4 delen te betalen. Prijs is inclusief examen, certificaat, lesboek en gebruik van naaimachines
Lokatie: Coolhaven 558, Rotterdam

De stretchtechnieken cursus is een onderdeel van de 6-delige cursus tot coupeuse. We starten begin januari met onderdeel 5 van de opleiding. De eerste vier delen worden elke 2 jaar herhaald. Het is geen probleem om bij dit onderdeel te beginnen, we herhalen de belangrijkste onderdelen die te maken hebben met dit onderwerp.
vervolgonderwerpen zijn: broeken, rokken, jurken, blouses, Colberts en Mantels

Schrijf je hier in!